Вино от орехови ядки

ИларияИларияНовак1171205
25/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се почистват от черупките. В голям съд с капак се слагат орехите, захарта, индийското орехче, ванилията и карамфилчетата.

Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място.

След това течността се прецежда през два слоя влажна марля. Разпределя се в бутилки и се затварят веднага с тапи. Съхранява се на тъмно и хладно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар