Ягодов ликьор с коняк

Марина НордМарина НордНовак1219
27/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват и се почистват от дръжките. Слагат се в голяма бутилка, заливат се с коняка, бутилката се затваря добре и се оставя на слънце за 2 седмици.

След това се прецежда през сито и след това се филтрира през три слоя марля.

Захарта се смесва с половин литър вода и се вари на среден огън при непрекъснато бъркане, докато капка от сиропа, пусната в студена вода, не остава като меко топче. Сваля се от котлона и се охлажда напълно.

Добавя се ягодовата течност и сместа се разбърква добре, след което се разпределя в бутилки. Затварят се и се оставят на стайна температура 5 дни. Ликьорът се съхранява на тъмно и хладно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар