Чорба от тиквички

КалинкаКалинкаНовак
07/08/2015
"Икономична, лесна за приготвяне и толкова вкусна - как да не я опита човек веднага "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 548
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете тиквички, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Сложете ги да се варят в подсолена вода. За по-добър вкус, може да сложите с бульона парче кокал или парче хляб.

Извадете омекналите тиквички от бульона и ги пасирайте.

Направете запръжка, като запържите в олиото скълцания лук, брашното и червения пипер. Разредете я с течността на супата и добавете отново тиквичките. Варете още 10 минути.

Добавете измития ориз, а след като омекне и той, добавете скълцан копър и магданоз.

Застройте поохладената вече чорба с разбитите кисело мляко, яйце и лимонов сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар