Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек с телешка кайма

Пълнен заек с телешка кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнен заек с телешка кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Заекът не е толкова капризен за приготвяне, просто ви трябва изпитана рецепта и около 400 г телешка кайма"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • кайма - 400 г телешка
  • моркови - 2 нарязани на ситно
  • лук - 1 настърган кромид
  • гъби - 250 г. нарязани на ситно
  • галета - 150 г
  • сол
  • масло - 100 г
  • картофи - 700 - 800 г
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете почистения заек с масло, сол и червен пипер на вкус.

Запържете в тиган нарязаните на ситно лук и моркови и добавяте каймата. След като се запържи всичко, добавете нарязаните ситно гъби, галетата, подправките и малко вода.

След като течността изври, напълнете заека, а около самия заек да разпределите картофите.

Изпечете ястието в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: