Начин на приготвяне
Накиснете почистения заек в равни части вода и оцет за 1 нощ. На следващия ден добре го отцедете и подсушете. Осолете го отвън и вътре и го намажете с олио.
Нарежете едро почистените гъби, моркови и лук. Свинското нарежете на парчета като за шишчета.
Смесете всички продукти заедно с орехите, маслините, стафидите и целите скилидки почистен чесън. Долейте малко олио и разбъркайте плънката с подправките.
Сложете заека в намазнена тава и го напълнете хубаво с плънката. Останалата плънка разпределете около него и залейте с виното.
Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече няколко часа на силна фурна - на 200-250 градуса. Накрая може да запечете пълнения заек и без фолио.
Коментари
То гъби то стафиди то маслини
хареса ми само вкуса на стафидите в готовия продукт
И ще добавя, че "на вкус и на цвят приятели няма"
Можете да опитате и Вие , но аз няма да повторя.
Див заек се слага за 1 денонощие в течаща студена вода
после се слага за заври и му се хвърля първата вода това се прави и с питомен заек(пръвата вода)
Оттам на татък правете с него каквото искате но най- вкусен става когато се задуши със всички подправки и зеленчуци и след това се запече леко или на яхния
Дерзайте рецепти бол