Пълнен заек по царски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнен заек по царски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Пълнен заек с невероятен аромат, който ще ви донесе заслужените овации на гостите!"

Необходими Продукти

  • заек - 2 кг
  • гъби - 800 г
  • свинско месо - 800 г
  • моркови - 700 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 100 г натрошени
  • чесън - 1 глава
  • маслини - 6 - 7 броя
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - прясно смлян
  • бахар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения заек в равни части вода и оцет за 1 нощ. На следващия ден добре го отцедете и подсушете. Осолете го отвън и вътре и го намажете с олио.

Нарежете едро почистените гъби, моркови и лук. Свинското нарежете на парчета като за шишчета.

Смесете всички продукти заедно с орехите, маслините, стафидите и целите скилидки почистен чесън. Долейте малко олио и разбъркайте плънката с подправките.

Сложете заека в намазнена тава и го напълнете хубаво с плънката. Останалата плънка разпределете около него и залейте с виното.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече няколко часа на силна фурна - на 200-250 градуса. Накрая може да запечете пълнения заек и без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
511
412
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Спиридончо
Спиридончо
Стана супер вкуснотия, но направих малки промени - замених дафиновия лист (много доминираща подправка е) с индийско орехче, вместо лук и чесън сложих 1/2 праз, и отделно прибавих червени боровинки за компания на стафидите.
01.01.2015 13:32
3
Анонимен
Анонимен
Опитах от тази рецепта, но никак не ми допадна
То гъби то стафиди то маслини
хареса ми само вкуса на стафидите в готовия продукт
И ще добавя, че "на вкус и на цвят приятели няма"
Можете да опитате и Вие , но аз няма да повторя.
16.05.2014 18:55
2
Костадин Кочев
Костадин Кочев
Колегата Петров май май не е от най-гъвкавите :). Ако си мисли, че като свари заека ще остане нещо от вкуса му жестоко се е излъгал. Аз го кисна през нощта в 15л вода и 1л оцет. Става уникално добре.
26.10.2013 09:58
4
Ангел Петров
Ангел Петров
Ако някъде прочетете че трябва да киснете заек в оцет този е най-голямия тъпак на планетата
Див заек се слага за 1 денонощие в течаща студена вода
после се слага за заври и му се хвърля първата вода това се прави и с питомен заек(пръвата вода)
Оттам на татък правете с него каквото искате но най- вкусен става когато се задуши със всички подправки и зеленчуци и след това се запече леко или на яхния
Дерзайте рецепти бол
11.01.2013 19:52
2
3
катя
катя
голяма вкусотия
11.06.2012 20:07
1