Начин на приготвяне
Почистваме зайчето, измиваме и подсушаваме добре. Леко намазнете с олио и отупайте със сол, черен пипер и червен пипер.
В дълбок съд запържете нарязаните на ситно лук и чесън, добавете каймата, морковите (нарязани на ситни кубчета) и гъбите. Разбъркайте добре. Към тях добавете изчистения ориз и бъркайте докато стане с цвят стъкло.
Подправете с подправки на вкус и разбъркайте. Свалете от котлона. С получената смес напълнете заека и останалото сложете в тавата около него.
Добавете 3 ч.ч вода, завийте във фолио и печете на 180-200 градуса. По желание може да добавите бяло вино преди да завиете с фолио, около 150 мл.
Когато прецените, че месото е готово, отвийте да се запече. През няколко минути мажете с масло, така се получава една вкусна коричка.
Коментари