Пълнен заек с кайма и ориз

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пълнен заек с кайма и ориз
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 5
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Вкусен пълнен заек приговили и три дни яли, пили и се веселили - такива приказки разказваме ние"

Необходими Продукти

  • заек - 1 кг
  • кайма - 1 кг смес
  • зелен лук - 2 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чубрица
  • орехи - 1 шепа натрошени
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зайчето, измиваме и подсушаваме добре. Леко намазнете с олио и отупайте със сол, черен пипер и червен пипер.

В дълбок съд запържете нарязаните на ситно лук и чесън, добавете каймата, морковите (нарязани на ситни кубчета) и гъбите. Разбъркайте добре. Към тях добавете изчистения ориз и бъркайте докато стане с цвят стъкло.

Подправете с подправки на вкус и разбъркайте. Свалете от котлона. С получената смес напълнете заека и останалото сложете в тавата около него.

Добавете 3 ч.ч вода, завийте във фолио и печете на 180-200 градуса. По желание може да добавите бяло вино преди да завиете с фолио, около 150 мл.

Когато прецените, че месото е готово, отвийте да се запече. През няколко минути мажете с масло, така се получава една вкусна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се замени зайчето с котка.?
15.09.2021 18:45
Silvia Georgieva
Silvia Georgieva
Заешкото...най здравословното и вкусно месо
03.06.2017 13:59
1
К К
К К
И аз съм правила пълен кайма и става много вкусно! Само не съм слагала чесън, но съм сигорна че е вкусно!
08.06.2016 20:53
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
За толкова години никога не съм готвила заек ,а съм хапвала само 2 пъти в живота си - вкусно е ,но не искам да го ям !
08.06.2016 17:56
1