Пълнен заек по домашному

Пълнен заек по домашному
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Дайте го този заек насам да видите как се прави сочен пълнен заек по домашному"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. с дреболиите
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
  • соев сос - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • гъби - 100 г
  • гъши гърди - 50 - 100 г пушени
  • зелен лук - 3 стръка
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 100 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме заека със соевия сос и поръсваме със солта и червения пипер.

Оставяме да престои в маринатата около 1 - 1 1/2 часа.

Нарязваме дреболиите от заека на малки кубчета и пържим в мазнината.

Праза и лука нарязваме на колелца, гъбите – на филийки, гъшите гърди – на ивички, и заедно ги прибавяме към запържените дреболии. Задушаваме така за около 5 минути.

Когато измине времето, сипваме ориза и наливаме виното.

Овкусяваме с подправките и оставяме на котлона, докато оризът поеме течността.

Пълним с плънката, зашиваме и поставяме в тава с малко вода.

Покриваме с алуминиево фолио и печем в силна фурна.

Пълнения заек печем за около не повече от 90 минути.

След това махаме фолиото и запичаме, докато се зачерви.

Рецептата за пълнен заек по домашному е от Бон Апети

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: