Начин на приготвяне
Намазваме заека със соевия сос и поръсваме със солта и червения пипер.
Оставяме да престои в маринатата около 1 - 1 1/2 часа.
Нарязваме дреболиите от заека на малки кубчета и пържим в мазнината.
Праза и лука нарязваме на колелца, гъбите – на филийки, гъшите гърди – на ивички, и заедно ги прибавяме към запържените дреболии. Задушаваме така за около 5 минути.
Когато измине времето, сипваме ориза и наливаме виното.
Овкусяваме с подправките и оставяме на котлона, докато оризът поеме течността.
Пълним с плънката, зашиваме и поставяме в тава с малко вода.
Покриваме с алуминиево фолио и печем в силна фурна.
Пълнения заек печем за около не повече от 90 минути.
След това махаме фолиото и запичаме, докато се зачерви.
Рецептата за пълнен заек по домашному е от Бон Апети