Софийски орехови бисквити

МомоМомоНовак
06/08/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • орехи - 200 г смлени за тестото + още 200 г едро счукани за поръсване
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 60 г (6 с.л.)
  • мармалад - 100 г
  • шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки.

Омесете тесто и го оставете да си почине за 30 минути.

Разточете кора с дебелина 3 мм и изрежете бисквити с чаша. Подредете ги в тава с хартия за печене и ги изпечете до златисто.

Слепете готовите сладки с мармалада или шоколад и ги намажете с разтопен шоколад по желание, поръсете с натрошените ядки и пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар