Начин на приготвяне
Приготвя се сос демиглас, като кокалите се намазват с доматеното пюре и се слагат в тава, назамана с олио, заедно с лука, чесъна и моркова. Пекат се на 200 градуса до кафява коричка.
Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода и се варят 5 часа на среден огън. Бульонът се прецежда. Червеното вино се загрява на котлона и се вари, докато се изпари наполовина. Добавя се бульонът и сместа се вари, докато се образува гъст сос. Охлажда се и се оставя в хладилника за 5 часа. Сместа се желира и след като се извади от хладилника, се нарязва на парченца.
Цвеклото се обвива във фолио и се запича до омекване във фурната. Обелва се и се настъргва на едро. Картофите се обелват и се сваряват до омекване. Крема сиренето се намачква с вилица.
Сметаната се загрява на бавен огън, без да кипва. Картофите се пасират или се претриват през гевгир. Добавя се загрятата течна сметана и маслото и пюрето се разбърква. Добавя се крема сиренето и пюрето се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане.
Слага се в тавичка, намазана с мазнина, и се пече 20 минути на 190 градуса. Вади се, поръсва се с настъргано цвекло и с кубчета демиглас. Сервира се веднага.