Сос от сини сливи за печено месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
29/08/2015
"Добрата домакиня знае - най-вкусното телешко или агнешко се поднася именно с този сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 648
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Слага се в тенджера и се добавят червеният пипер и стафидите.

Заливат се с оцета, похлупват се с капак и се варят на минимален огън 1 час.

Сливите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се добавят към соса.

Варят се 2 часа на минимален огън. Сосът е подходящ за телешко и агнешко печено.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар