Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френски сладкиш с малини и бял шоколад

Френски сладкиш с малини и бял шоколад

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Френски сладкиш с малини и бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 150 г
  • масло - 75 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • орехови ядки - 100 г
  • малини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се натрошава на малки парченца. Маслото се разтопява и в него се добавя шоколадът.

Солта, брашното и бакпулверът се разбъркват. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се сместа с брашното и се разбърква добре.

Орехите се нарязват на едро и се добавят към сместа с яйцата.

Добавя се шоколадовата смес и тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене.

Заглажда се и отгоре се нареждат красиво малините. Пече се 40 минути на 180 градуса. Сервира се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: