Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от банани и немско грозде

Конфитюр от банани и немско грозде

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Конфитюр от банани и немско грозде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"С питане до ... бурканче конфитюр с цариградско грозде се стига"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • немско грозде - 500 г
  • мента - 2 стръка
  • захар - 750 г
  • желатин - 10 г
  • ликьор - 2 с.л. ментов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Немското грозде се пасира. Ментата се нарязва на ситно. Захарта и ментата се добавят към пюрето от цариградското грозде.

Желатинът се залива със 100 милилитра вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня, без да кипва, и се добавя към пюрето от немско грозде. Сместа се оставя да престои на стайна температура 4 часа.

Бананите се режат на тънки кръгчета и се смесват с пюрето. Оставят се да престоят на стайна температура 1 час. Слагат се на котлона и на бавен огън се оставят да кипнат, след което се варят 5 минути.

Добавя се ментовият ликьор и конфитюрът се разпределя в бурканчета. Затварят се с капачки и се обръщат, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: