Руски квас с джинджифил

06/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 433
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се нарязва на филии и се пече на 100 градуса в продължение на 25 минути. След това фурната се увеличава на 200 градуса и хлябът се пече още 15 минути.

Сухарите се слагат в голяма тенджера. В друга тенджера се кипва водата и с нея се заливат сухарите. Тенджерата се покрива с кърпа и се оставя за 4 часа.

Течността се прецежда и се добавят захарта и маята. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 24 часа. Прецежда се.

Джинджифилът се настъргва и се добавя към течността заедно с меда и стафидите.

Разпределя се в бутилки и се затварят. Слагат се в хладилника, където се съхраняват.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар