Панирани бейби калмари

Готвач.бгГотвач.бгНовак
20/08/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене2 мин.
Общо22 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 238
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калмари - 500 г бейби калмарчета
  • сол
  • брашно - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарчетата много добре, като може да ги накиснете във вода за 10 минути. След това само отцедете излишната течност, но не им позволявайте да изсъхнат. Посолете ги.

Загрейте обилно количество зехтин за пържене, но не на много висока темепратура.

Калмарите оваляйте в брашно, като се уверите, че всеки е добре покрит и са разделени един от друг.

Изпържете калмарите на 2 пъти, като пърженето отнема най-много 2 минути - до апетитен загар. Не сипвайте много калмарчета наведнъж, за да не спадне рязко температурата на олиото.

Готовите панирани бейби калмари отцеждайте върху кухненска хартия.

Поднесете тапасите, известни в Испания като Puntillitas, с резени лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар