Начин на приготвяне
Скълцайте шунката много ситно със сатър или подходящ нож - целта е да се може да се смеси добре в тестото.
Загрейте 8 с.л. в малък тиган, сипете брашното и бъркайте за 3 минути, след което долейте млякото и пилешкия бульон, отново без да спирате бъркането. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Бъркайте на умерен котлон до сгъстяване на соса и добавете смляната шунка.
Гответе още 2-3 минути на слаб котлона и снемете от огъня. Охладете соса и го оставете в хладилник за 3 часа. Може да приготвите сместа и 1-2 дена предварително и да я съхранявате добре покрита в хладилника, докато дойде време за приготвянето на крокетите.
Разбийте яйцата с водата в подходяща купа, сипете галетата в отделен съд и набрашнете ръцете си. Оформяйте крокетки с размер 2.5 см и ги подреждайте в чиния, но без да се допират едно в друго.
Загрейте около 1.3 см мазнина за пържене в по-голям тиган до температура около 180 градуса. Овалвайте крокетите в яйце, след това в галета и пускайте да се пържат за кратко - обърнете ги няколко пъти, докато добият апетитен златист цвят.
Вадете крокетите с помощта на решетъчна лъжица върху кухненска хартия. Поднесете тапас крокетите с шунка (Croquetas de Jamon) веднага.