Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати по андалуски

Пълнени домати по андалуски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пълнени домати по андалуски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - 6 бр. големи
  • галета - 100 г
  • магданоз - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сирене - 50 г
  • мащерка - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 140 градуса. Махнете капачетата на доматите и внимателно ги издълбайте с чаена лъжичка.

Смесете галетата с магданоза и сока от вътрешността на доматите. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте маслото и запържете лука. Прибавете сместа с галетата и задушете за няколко минути.

Добавете половината сирене и напълнете доматите. Отгоре поръсете с оставащото сирене и запечете за 25 минути.

Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: