Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга в сос от шампанско

Сьомга в сос от шампанско

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Сьомга в сос от шампанско1 / 2
21/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 6 филета
  • шампанско - 250 мл
  • масло - 20 г
  • лук - 2 глави
  • брашно - 20 г
  • сметана - 200 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтопете масло масло в тиган и наредете сьомгата. Бавно сипете шампанското и поширайте сьомгата за 8-10 минути.

Докато сьомгата се пошира, разтопете маслото и запържете лука за 5-6 минути. Внимателно наредете рибата в подходяща чиния за сервиране и покрийте с фолио.

Прибавете брашното към лукa и гответе още 1-2 минути. Сипете и течността от варенето на сьомгата и разбърквайте непрекъснато.

Смесете със сметаната и разбърквайте, докато сосът се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте сьомгата със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: