Унгарски гулаш

26/08/2015
Zori
отZoriНовак
"Истинска класика, която заслужава уважение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 989
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на късчета и го объркайте с брашното. Загрейте мазнината и го запържете равномерно, след което извадете от тигана.

Добавете нарязания на полумесеци лук, скълцания чесън и почистените чушки, нарязани на ивички. Запържете ги за около 4-5- минути.

Върнете месото в съда и поръсете с червения пипер и доматеното пюре. Объркайте за 1-2 минути и прибавете виното, нарязаните и обелени домати, объркайте и след малко долейте 300 мл гореща вода.

Сложете капак на съда и оставете да се готви за около 90 минути. След като телешкото се е разварило, може да добавите черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте гулаша със сметана и магданоза и снемете ястието от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар