Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици на грил

Пилешки подбедрици на грил

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки подбедрици на грил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги подсушете.

Разбийте всички останали съставки за маринатата и овкусете бутчетата с получената марината.

Оставете ги в съд с капак и в хладилника за 30-60 минути.

Загрейте грила и намажете решетката с парче лук, картоф или малко мазнина. Сложете пилешките подбедрици да се пекат, като ги обръщате през няколко минути.

Когато са готови, от тях трябва при пробождане да потича бистър сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: