Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с шоколад и три вида ядки

Торта с шоколад и три вида ядки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта с шоколад и три вида ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шоколад - 250 г
  • орехови ядки - 150 г
  • лешници - 150 г
  • бадеми - 150 г
  • масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 7 бр.
  • сладолед - 600 г шоколадов
  • за глазурата
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта.

Добавя се по един жълтък при непрекъснато разбиване, докато не се добавят всички. Шоколадът се настъргва на едро.

Бадемите, лешниците и орехите се счукват на едро. Шоколадът и ядките се добавят към яйчената смес. Добавят се белтъците и внимателно се разбъркват.

Тестото се излива в ринг за торта. Слага се във фурна, загрята на 180 градуса. След 10 минути се намалява на 160 градуса и се пече още 30 минути.

Приготвя се глазура, като шоколадът се разтопява на водна баня и с него се залива изстиналата торта.

Оставя се да се охлади и да престои 6 часа в хладилник. По желание направете украса от настърган шоколад и сервирайте с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: