Начин на приготвяне
Маята се слага в голяма купа, добавя се захарта и затопленото мляко и се разбърква. Брашното се пресява със солта, добавя се към сместа с маята. Добавят се яйцата и омекналото на стайна температура масло.
Замесва се тесто и се оставя на топло за час и половина.
Сливите се измиват, разрязват се на две, костилките се отстраняват и плодовете се режат на дребно. Добавя се захарта и нишестето и се разбърква.
Тестото се меси още веднъж. Разделя се на 12 части. Всяка част се разточва тънко. В центъра на всяко разточено кръгче от тесто се слага по супена лъжица и половина от плънката.
Краищата на тестото се събират в центъра и се защипват, така че да се получи кръгла кифличка. Всички кифлички се нареждат в постлана с хартия за печене тава и се оставят за 15 минути на топло. Намазват се с разбит жълтък и се пекат 30 минути на 200 градуса.