Начин на приготвяне
Маята се смесва с малко брашно, сол и малко топло прясно мляко. Оставя се за не повече от 5 минути и се добавя останалото брашно, останалото прясно мляко и омекналото масло.
Замесва се тесто и се оставя за 1 час на топло. Пъстървата се нарязва на ситно и се запържва в маслото. Сьомгата се нарязва на парченца. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с диаметър около 10 сантиметра.
Върху всяко кръгче се слага малко от пъстървата, а отгоре – парченце сьомга. Тестото се защипва така, че центърът с плънката да остане отворен. Редят се в тава, намазана с мазнина.
Оставят се 15 минути на топло и след това се намазват с разбито яйце. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Сервират се с купички рибен бульон. При желание малко от бульона се налива в центъра на кифличките.