Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле с пушена скумрия

Суфле с пушена скумрия

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Суфле с пушена скумрия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. топло пушена
  • сметана - 500 мл течна
  • пармезан - 100 г настърган
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбока форма за печене се намазва с една супена лъжица масло. Сметаната се загрява. В отделен съд се разтопява маслото, добавя се брашното и се разбърква. В тази смес се добавя горещата сметана при непрекъснато бъркане, за да се получи гладък сос.

Добавя се пармезанът и се разбърква до пълното му разтваряне. Сосът се сваля от котлона. Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват и се добавят към соса по малко, за да не се пресекат.

Добавя се солта, индийското орехче и червеният пипер. Скумрията се почиства от кожата и костите и се нарязва на много малки парченца. Добавят се в соса.

Белтъците се разбиват на сняг и на части се добавят към соса. Сместа се излива във формата за печене и се пече 20 минути на 180 градуса. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: