Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Портокалова сьомга

Портокалова сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Портокалова сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Не знаем дали можете да си представите вкуса на портокаловата сьомга, но определено трябва да пробвате"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг филе
  • мащерка - 1 стрък
  • босилек - 1 стрък
  • захар - 1 ч.л.
  • майорана - 1 щипка сушена
  • морска сол - 1 ч.л.
  • портокали - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мащерката и босилекът се режат на ситно, добавя се майораната и солта и всичко се счуква.

Рибата се слага в тава, намазана с мазнина, с кожата надолу, натрива се със солта и с подправките и се оставя за 10 минути.

Портокалът се реже на тънки резени, без да се бели. Слага се върху рибата и се поръсва със захар.

Рибата се пече 30 минути та 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия Маринова
Силвия Маринова
Интересна рецепта, но който си я приготвя го съветвам върху рибата да изцеди само портокалов сок, защото портокалови те резенчета върху Рибата горчаха, а бях поставила само месестата част.
22.01.2017 15:11
2