Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа със сьомга и бекон

Картофена супа със сьомга и бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Картофена супа със сьомга и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Тази рецепта е шестица отвсякъде - вкусна, ароматна и сгряваща душата"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 250 мл течна
  • сьомга - 500 г филе
  • бекон - 100 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • копър - 5 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Картофите се обелват и се режат на кубчета. Беконът се нарязва на малки парченца.

В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва беконът до златисто. Вади се с решетъчна лъжица и се слага в чиния. В мазнината се запържва лукът до омекване.

Добавят се картофите и водата и се кипват. Котлонът се намалява до минимум и сместа се вари 15 минути. Брашното се разрежда с малко мляко.

Останалото мляко и сметаната се добавят в тенджерата, котлонът се увеличава и сместа се оставя да кипне. Добавя се размитото брашно и се разбърква. Добавя се солта.

Рибата се реже на парченца и се добавя заедно с бекона в супата.

След 3 минути тенджерата се сваля от котлона. Поръсва се със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: