Икономични пълнени домати с ориз

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай5128145
31/08/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 8 - 10 средни
  • праз - 1 стрък или глава лук (по - голяма)
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 малък
  • ориз - около 1 ч.ч. дългозърнест
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • бульон - 2 - 3 ч.ч. зеленчуков или вода
  • сирене - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и изрежете капачета отгоре. Издълбайте вътрешността и я запазете.

Загрейте мазнината в тенджерка и запържете ситно нарязания праз и настърган морков. След омекването им добавете скълцания чесън.

Сипете предварително измития ориз и запържете при непрекъснато бъркане. След 1 минути сипете и вътрешността на доматите, която сте нарязали при нужда. Объркайте хубаво и овкусете с подправки.

Долейте бульона и варете, докато оризът е почти напълно сварен. Снемете от котлона и объркайте с натрошеното сирене и скълцан магданоз по желание.

Подредете доматите в намазнена дълбока тава и капнете по малко олио във всеки. Напълнете ги с ориза. Отгоре сложете капачетата, поръсете малко сол и олио и сложете да се запекат в загряна фурна на 200-220 градуса.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар