Начин на приготвяне
Спанакът се накисва в голяма купа с вода. В купа се накисва хлябът с малко вода, за да стане на каша.
Ако е необходимо, след това се отцежда. Аз използвах хляб с тънки филийки, ако вашият хляб е с големи филии, може да се използват по-малко.
Чушките се измиват и почистват от семките. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Спанакът се изплаква и отцежда. Нарязва се на лентички. Зеленчуците се слагат в голяма купа.
Чукват се яйцата. Сиренето се добавя, като се натрошава.
Халапеньото се нарязва на ситно и се добавя, както и хлябът. Овкусява се със сол и черен пипер. Цялата смес се обърква добре, може и с ръка. Подготвя се малка тава.
Чушките се пълнят със сместа. Нареждат се в тавата. Поливат се с малко олио и се добавя вода.
Пекат се, като се обръщат и от двете страни. Малко преди да се изкарат от фурната, всичката вода от тавата се отстранява и се връщат във фурната за кратко.
Това се прави, защото хлябът поема от течността по време на печенето на пълнените чушки, за да не поема повече и да се запекат леко.
Икономичните пълнени чушки са готови да ги опитате.