Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари във винен сос по италиански

Калмари във винен сос по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Калмари във винен сос по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 4 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • бульон - 100 мл рибен
  • домати - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно. Чушката се запича, обелва се и се отстраняват семките и дръжката. Нарязва се на ситно. Доматите се попарват, обелват се и се нарязват на ситно.

Калмарите се попарват с вряла вода, отстраняват се ципите и хитиновата пластина. Нарязват се на кръгчета, а плавниците и пипалата – на парченца.

Калмарите се слагат с олиото, лука и чесъна в тенджерка и се загряват при непрекъснато бъркане 5 минути. Добавя се виното, бульонът, нарязаният на ситно магданоз и се варят на бавен огън до омекването на калмарите.

Добавят се чушката и доматите и се задушават десетина минути. Добавя се сол и черен пипер. Сервира се с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: