Али Назик Етли кебап

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Али Назик Етли кебап
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"В Турската кухня кебапът е на пиедестал, затова искате ли да хапнете вкусен кебап с агнешко - изберете този невероятен Али Назик Етли кебап"

Необходими Продукти

  • патладжани - 7 - 8 бр. тънки
  • кисело мляко - 500 г цедено
  • агнешко месо - 500 г
  • масло
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чесън
  • риган - или кикик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпекох на котлона 7-8 тънки патладжана, задуших ги в тенджера, за да се обелят по-лесно (виж снимките).

Накълцах ги на ситно и ги добавих към 500 г цедено мляко, сол, пресован чесън и няколко капки зехтин.

Разбърках и прибрах в хладилника, за да поеме млякото подправките.

Накълцах на ситно около 500 г агнешко месо, което сложих в тигана с 2-3 лъжици масло.

Когато започне да се запържва, сложих червен пипер, черен пипер и сол. Когато тази вкусотия стане, слагате от разядката в една чиния и отгоре изсипвате от месцето.

Турците имат една разкошна подправка, казва се кикик, но тук не можах да я намеря, за това поръсих кебапа с най-близката до кикика българска подправка - ригана.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
"Кекик" на турски означава риган, така че говорите за една и съща подправка.
03.06.2023 13:54
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Чудесна рецепта! Тази подправка "кикик" съм я донесла и се чудих изобщо защо съм я купила, така си ѝ стои в едно бурканче, е сега вече мога да я пробвам. Благодаря, че сподели! Поздрав!
13.02.2017 11:09
1
1
Покажи всички подкоментари
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
Наистина патладжанът с млякото и чесън е страхотна разядка, която директно влиза в графа Любими :) Поздрави!
07.06.2016 09:29
1
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
Страхотна рецепта, много ми хареса :) Никак не е сложна за приготвяне, единствено печенето на патладжана отнема повечко време, но пък си заслужава
07.06.2016 08:54
1
2
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Само да уточня,че първата ми снимка администраторите са я обърнали настрани :)
30.05.2016 20:20
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотна рецепта,обожавам турската кухня,а и винаги съм готова да опитам нещо със сложно и не дотам звучно име :)Предложението ти е много добро и интересно,което с удоволствие ще добавя в любими,и когато си намеря агнешко месо непременно ще опитам и ще споделя впечатления.
30.05.2016 15:21
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много ми харесва и в най скоро време ще я опитам, благодаря за отговора и разяснението.
30.05.2016 12:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Изцяло туркс рецепта но малко ми е сложна но пък с агнешко е много вкусно.
30.05.2016 12:15
1
1
Покажи всички подкоментари