Начин на приготвяне
Изпекох на котлона 7-8 тънки патладжана, задуших ги в тенджера, за да се обелят по-лесно (виж снимките).
Накълцах ги на ситно и ги добавих към 500 г цедено мляко, сол, пресован чесън и няколко капки зехтин.
Разбърках и прибрах в хладилника, за да поеме млякото подправките.
Накълцах на ситно около 500 г агнешко месо, което сложих в тигана с 2-3 лъжици масло.
Когато започне да се запържва, сложих червен пипер, черен пипер и сол. Когато тази вкусотия стане, слагате от разядката в една чиния и отгоре изсипвате от месцето.
Турците имат една разкошна подправка, казва се кикик, но тук не можах да я намеря, за това поръсих кебапа с най-близката до кикика българска подправка - ригана.
Приятен апетит!
Коментари