Начин на приготвяне
Първо, включих фурната на 190 градуса. След това в подходяща тавичката на фурната си сложих алуминиевото фолио.
Набодох патладжаните с нож и ги подредих в тавичката. Около тях наредих 3-4 зелени чушки и ги сложих да се опекат.
Предварително си нарязах агнешкото на малки кубчета.
В малка тенджера загрях олиото и сложих месото да се позапържи, след около минута разбърках агнешкия кебап.
Измих, почистих и нарязах лука и зелената чушка на дребно, и добавих при месото.
След това отново разбърках и оставих леко да поомекнат зеленчуците, като добавих сол, червен пипер и разбърках.
Ред е и на доматения концентрат, него приготвих с 1 с.л. и топла вода и отново разбърках и оставих да къкри на бавен огън.
Вече печените патладжани ги обелих и накълцах на дребно.
Почистих, измих и пюрирах чесъна и го сложих в подходяща купа, след това добавих солта и киселото мляко и разбърках.
След това сипах патладжаните при млечния сос и разбърках, като тази смес ми постоя 30 минути във хладилника.
Накрая поднесете турския кебап в чиния, като сложите първо сместа с патладжана, а отгоре сипете няколко лъжици от месото, както направих и аз.
Да вие сладко с този вкусен Али назик кебап по селски.