Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от круши с индрише

Сладко от круши с индрише

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сладко от круши с индрише1 / 2
04/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8 бурканчета

Необходими Продукти

  • круши - 2 кг зрели
  • захар - 1.3 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • индрише - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените круши, обелете, махнете семките и нарежете на парченца. Сипете ги в тава, като гледате да работите бързо, и ги поръсете със захарта.

Оставете плодовете да престоят така около 7 часа на хладно място. Сложете след това съда върху котлона и започнете да варите сладкото.

Варете 10-15 минути, снемете от огъня и след 4 часа пак го сложете да се довари до необходимата гъстота на сиропа. По време на варенето се отпенва. 2-3 минути преди да махнете съда от котлона, разбъркайте с лимонената киселина.

Още горещо разсипете сладкото от круши в затоплени и сухи бурканчета, като добавяте по малко листа индрише. Затваряйте с капачки и обръщайте надолу. Оставете бурканчетата така, докато изстинат. Съхранявайте сладкото на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: