Начин на приготвяне
Почистените круши, обелете, махнете семките и нарежете на парченца. Сипете ги в тава, като гледате да работите бързо, и ги поръсете със захарта.
Оставете плодовете да престоят така около 7 часа на хладно място. Сложете след това съда върху котлона и започнете да варите сладкото.
Варете 10-15 минути, снемете от огъня и след 4 часа пак го сложете да се довари до необходимата гъстота на сиропа. По време на варенето се отпенва. 2-3 минути преди да махнете съда от котлона, разбъркайте с лимонената киселина.
Още горещо разсипете сладкото от круши в затоплени и сухи бурканчета, като добавяте по малко листа индрише. Затваряйте с капачки и обръщайте надолу. Оставете бурканчетата така, докато изстинат. Съхранявайте сладкото на тъмно и хладно място.