Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована сьомга с тайландски подправки

Маринована сьомга с тайландски подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Маринована сьомга с тайландски подправки2 / 2
07/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5
"Сьомга с екзотичен вкус и аромат - това е деликатес, който всеки трябва за опита поне веднъж в живота си"

Необходими Продукти

  • сьомга - 670 г филе
  • морска сол - 4 ч.л.
  • захар - 4 ч.л.
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • лимонова трева - 2 стръка
  • лайм - кора от 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • кориандър - 2 с.л.
  • За дресинга
  • майонеза - 150 мл
  • лайм - сок от 1 бр.
  • кориандър - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно морската сол, захарта, лимоновата трева, джинджифила, кората от лайм, лютата чушка, пипера и кориандъра.

Сложете една част от сместа в малка тава, отгоре сложете едното филе, сипете върху него част от подправките, отгоре сложете второто филе и завършете с подправките.

Покрийте с фолио и отгоре сложете дъска за рязане и притиснете с консерви или някакви тежести.

Сложете в хладилник и след няколко дни извадете рибата. Направете дресинга, като смесите продуктите. Нарежете сьомгата на много тънки резени и поднесете с дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: