Начин на приготвяне
Дръжките на ябълките и на крушите се махат и плодовете се нарязват на тънки резенчета, без да се маха кората или сърцевината със семките.
Лимоните се изцеждат и сокът се смесва с половин чаша вода. Плодовете се заливат с лимонената вода, за да не потъмнеят.
Захарта се смесва с 300 милилитра вода и се загрява на бавен огън, докато кипне. След това се вари 7 минути, докато не се превърне в сироп. Парченцата плодове се пускат в сиропа и се варят 4 минути.
Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тави, постлани с хартия за печене. Всяка тава се слага за 3 часа във фурна, загрята на 100 градуса.
След като мине час и половина от печенето, плодовете се обръщат и се връщат във фурната. Вадят се върху салфетки и се сервират топли или студени. Съхраняват се в хартиени пакети.