Начин на приготвяне
Карамелизирайте захарта и към нея прибавете затоплената сметана. Варете докато се получи гъст сос.
Обелете и нарежете крушите на едри парчета и ги добавете към карамеления сос.
Оставете да се варят, докато омекнат. Добавете канелата и разбъркайте. Извадете крушите в купа.
Към тях добавете натрошените бисквити и лимоновата кора. Вземете една кора, намажете я с масло, отгоре друга кора, пак масло, кора, масло.
Нарежете на четири правоъгълника (може и цяло руло да си направите). В средата на всеки сложете от плънката и завийте на рулце.
Така направете и с останалите кори. Наредете ги в намаслена тава, намажете отгоре с останалото масло и поръсете с лешниците.
Печете щрудела на 200 градуса около 20 минути.
Щруделът с круши и карамелен сос е готов.
Коментари