Начин на приготвяне
Измийте месото, нарежете го на кубчета, залейте го с вода и оставете в хладилник за няколко часа.
Разтопете ¼ ч.ч. от маслото в тиган. Отцедете и подсушете месото и го запържете в маслото от всички страни.
Овкусете го със сол и черен пипер на вкус, сипете вода колкото да го покрие, намалете котлона и го гответе 1 час. Добавете нарязания лук и гответе още 30 минути.
Междувременно загрейте леко киселото мляко. Смесете белтъка със сол и го прибавете към млякото.
Кипнете, намалете огъня и гответе 10 минути. Прибавете киселото мляко към месото, овкусете със сол и черен пипер, както и всички други подправки и задушете за 10 минути.
В малка тенджера разтопете 2 с.л. масло, добавете бадемите и ги запържете за 5 минути. Прибавете кедровите ядки и гответе още 3 минути. Махнете от котлона.
Разтопете последните 2 с.л. от маслото и намазнете форма за поднасяне.
Сипете предварително сварения ориз, в центъра сипете месото и отгоре поръсете с ядките. Поръсете с магданоз и сервирайте.