Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки късчета и се посолява. Поставя се в тенджера и се пържи в масло до зачервяване.
Изважда се месото и в същото масло се слага нарязаният на дребно лук да се запържи, след което се прибавя брашното и се запържва, докато стане златисто.
Размива се с доматеното пюре и след около 2 минути се поръсва с червения пипер. Месото се връща в запръжката, залива се с топла вода и се посолява. Вари се на тих огън до омекване.
Спанакът се почиства и нарязва на дребно, задушава се в мазнина и се прибавя към омекналото месо. Добавя се черен пипер и джоджен. Със спанака ястието ври още около 20 минути. Поднесете порция агнешко с кисело мляко.
Агнешки късчета със спанак е много вкусна и ще ви хареса, ако сте почитатели на агнешките яхнии и печеното агнешко.