Пиле с червено вино

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813122
13/09/2015
"Лудо пиле с червено вино - ето с това може да нагостите дори и най-капризните си гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • грозде - 115 г червено
  • вода - 300 мл
  • червено вино - 300 мл
  • песто - 2 с.л. червено
  • червен лук - 1 глава
  • пилешки гърди - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия.

Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото.

Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете пилешките гърди, овкусете със сол и черен пипер.

Намалете котлона, покрийте и задушете за 20 минути. Добавете гроздето и гответе, докато течността се редуцира наполовина.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар