Пиле с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пиле с червено вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Лудо пиле с червено вино - ето с това може да нагостите дори и най-капризните си гости"

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • грозде - 115 г червено
  • вода - 300 мл
  • червено вино - 300 мл
  • песто - 2 с.л. червено
  • червен лук - 1 глава
  • пилешки гърди - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия.

Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото.

Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете пилешките гърди, овкусете със сол и черен пипер.

Намалете котлона, покрийте и задушете за 20 минути. Добавете гроздето и гответе, докато течността се редуцира наполовина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: