Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз с пресни подправки

Ориз с пресни подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ориз с пресни подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ориз, като ориз, но с тези свежи подправки има направо вълшебен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г басмати
  • магданоз - 2 с.л.
  • кориандър - 2 с.л.
  • див лук - 2 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • шафран - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете предварително накиснатия в подсолена вода за 2 часа ориз и го кипнете за 5 минути, намалете котлона и варете още 10 минути.

Прибавете подправките и лука, разбъркайте добре и задушете за още няколко минути. Накиснете шафрана в 1 с.л. вряща вода.

Загрейте половината от маслото, добавете 1 с.л. вода и прибавете ориза. Гответе на много бавен огън за 10 минути.

Прибавете оставащото масло, канелата и шафрановата вода, покрийте с чиста кърпа, сложете капака и задушете на много бавен огън 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: