Лимонов крем с масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.
"Който го е страх от калории, да не бърка в хладилника! А на останалите - да им е сладко"

Необходими Продукти

  • лимони - 2 броя
  • захар - 250 г
  • яйца - 4 броя
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Под течаща топла вода почистете лимоните с четка, след което ги подсушете и настържете кората на ситно. Изстискайте ги и отделете пет супени лъжици сок.

В термоустойчива купа счупете яйцата. Разбийте на пяна заедно със захарта и добавете маслото, настърганата кора и лимоновия сок.

Поставете купата над вряща вода и бъркайте, докато сместа се сгъсти. После свалете от водната баня и изсипете крема в добре подсушени купички.

Оставете ги да изстинат, след това ги покрийте и сложете в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Днес го изпробвах, стана страхотен. За по-интензивен аромар добавих по лъжичка ванилова и лимонова есенция.
08.05.2020 22:38
Татяна  Ангелова
Татяна Ангелова
Правя го по същата рецепта. Става невероятен - ароматен и лек.
22.01.2011 20:26