Начин на приготвяне
Лимонов крем с яйца - свеж и много вкусен десерт без захар.
Яйцата се разбиват, после се прибавят лимоновите корички, лимоновият сок и подсладителят. Разбърква се отново. Накрая се прибавя маслото, като тук не е нужно да бъркате, то ще се разтопи.
Сместа се слага на водна баня и се бърка, докато се сгъсти хубаво. Някои я слагат директно на котлона и я готвят на много слаб огън. Става бързо. След това се сваля от котлона. Може да се прецеди през цедка, за да стане по-гладка сместа.
Яйченият крем се покрива се с фолио/от прозрачното/. Оставяте да изстине. След това изсипете в бурканче и може да съхранявате в хладилник до една седмица.
Може да се консумира директно, може да ползвате като крем за торти, десерти, да комбинирате с други съставки.
На мен ми излезе около бурканче и половина лимонов крем. Бурканчето е 212 мл.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия