Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бонфиленца на скара

Пилешки бонфиленца на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки бонфиленца на скара3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бонфиле
  • за маринатата
  • соев сос - 4 с.л.
  • водка - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • риган - бял
  • червен пипер
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна, смесете го с останалите продукти за маринатата и сложете в него пилешките филенца, които внимателно сте изтънили с кухненски нож.

Оставете месото да се маринова поне една нощ в хладилник, след което отцедете и изпечете върху предварително загрята скара до готовност (по 4-5 минути на страна).

Поднесете крехките филенца със свежа зелена салата или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: