Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на няколко отделни пържоли с дебелина от около 1 см. След като се обработят с дървен чук, пържолите се поръсват със сол, черен пипер и се запържват в предварително сгорещена мазнина, докато се свият.
Запържените пържоли трябва да се прехвърлят в тенджера. Между тях се поставя 1 глава нарязан лук, дафиновите листа и останалите подправки. Накрая пържолите се поливат с топла вода – 4-5 пръста над месото, и се оставят да врят на умерен огън.
В мазнината на пържолите се опържват ситно нарязана глава кромид лук, настърган морков и нарязана чушка. Когато зеленчуците омекнат, към тях се прибавят настърган домат, брашното и червен пипер.
Сместа се прибавя към врящите пържоли и се бърка до получаването на хомогенна смес. Пържолите се оставят да врят за още няколко минути на среден огън.