Начин на приготвяне
Брашното се пресява, добавят се 125 грама от маслото, 150 грама от захарта, 1 яйце, сметаната и се замесва тесто. Слага се в тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно, като се оформят стенички с височина около 4 сантиметра. Тестото се надупчва на няколко места с вилица и се оставя за 20 минути във фризера.
Водата се смесва с остатъка от маслото, останалата захар и се слага да се загрява на котлона. Лимонът се изцежда, сокът се добавя във водата. След като сместа кипне, се добавя нишестето, предварително размито в малко вода. Сместа се вари 3 минути при непрекъснато бъркане.
Останалите 3 яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се добавят по един в горещия крем при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат. Кремът се охлажда.
Тестото се вади от фризера, отгоре се слагат зърна боб и тестото се пече 20 минути на 200 градуса. Бобените зърна се махат и тестото се пече още 25 минути.
Охладените белтъци се разбиват на сняг. Добавя се по малко пудрата захар. Върху изпеченото тесто се слага лимоновият крем и отгоре се покрива с разбитите белтъци. Пече се 15 минути на 180 градуса.