Начин на приготвяне
Измийте и накиснете ориза във вода. Скълцайте лука и чушката. Тиквички нарежете на по-едри парчета.
В тенджера сипете олиото и запържете за кратко кромида, добавете чушките с тиквичките, запържете малко и с тях.
Прибавете ориза и разбъркайте, докато и той се запържи.
Прехвърлете го в тава и овкусете със сол, пипер и и скълцан копър, като разбъркате леко.
В тенджерата отмерете нужното количество гореща вода за ориза - за 1 и 1/2 ч.ч. ориз, добавете 4 и 1/2 ч.ч. вода.
Залейте ориза, леко объркайте и сложете тавата в загряна на 180 градуса фурна. Печете, докато течността се абсорбира от ориза.
Коментари