Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с тиквички, домати и маслини

Постен ориз с тиквички, домати и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Постен ориз с тиквички, домати и маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако всички вегетариански ястия изглеждаха като този постен ориз с тиквички, домати и маслини, щяхме да намалим месцето, честна дума"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • тиквички - 1 бр. малка
  • домати - 2 бр.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • куркума - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете. Добавете нарязания морков и тиквичка. След няколко минути добавете ориза и накрая нарязаните на ситно домат и спанак.

Изсипете сместа в подходяща дълбока тава. Налейте вода, около 600-700 мл, и прибавете подправките. Сложете ястието във фурната на 220 градуса за 30 минути.

Извадете го, отгоре наредете кръгчета домати и маслините. Върнете ястието във фурната да се допече за още 10-15 минути.

Страхотен постен ориз за тези, които са на пости или на диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: