Котлети по киевски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Котлети по киевски1 / 2
30/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Крехки и сочни пилешки филенца приготвени по класическа рецепта!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • масло - 100 г
  • галета - 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако пилешкото филе има кожа, махнете я и разделете на парчета. Начукайте ги под парче прозрачно фолио, като изтъните с равномерна дебелина.

Поръсете месото със сол и пипер, сложете в средата на всяко парче по студена бучка масло и завийте на стегнати рула.

Панирайте котлетите последователно в брашно, разбити яйца и накрая в галета. Галетата може да замените с 2 филии смлян на трохи хляб.

Потопете втори път в яйце и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до наситен златист цвят.

Поднесете Котлетите по киевски с картофена гарнитура или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: