Пилешки гърди по киевски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пилешки гърди по киевски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г, без кожа
  • масло - 100 г]
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 50 г]
  • олио - 30 мл.
  • сол - на вкус
  • за гарнитура
  • картофи - 400 г]
  • грах - 1 ч.ч. сварен
  • олио - 100 мл.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешките гърди се отделят малките филета. Голямото филе се начуква и в него се поставя масло с големината на орех.

Покрива се с малкото филе и се оформя на руло. Посолява се и 2 пъти се овалва последователно в яйце и галета.

Пържи се в маслена баня 3-4 минути и се допича във фурната още 5-6 мин. При сервирането се гарнират с нарязани на сламка пържени картофи и задушен в масло грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: