Обикновена селска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
25/09/2015
"Има някаква магия в селската туршия. Сигурно се крие на дъното на буркана?"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 190
  • Преглеждания за месеца3017
  • Преглеждания за седмицата282
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват, след което се нареждат в чисти съдове.

Заливат се със студена саламура и се пристискат с предмет, подобен на решетка.

Оставя се за един ден, като на следващия сокът трябва да се изхвърли и да се полее отново със саламура.

Процедурата се повтаря за период от 2 седмици. Накрая туршията се полива с горещата вода и разтворената в нея сол, както и с олиото, оцета и черния пипер.

Оставя се да изстине и накрая се запечатва в буркани.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар