Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Селска туршия с камби

Селска туршия с камби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Селска туршия с камби2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Учените още умуват, защо туршиите, направени на село, са поне десет пъти по-вкусни от другите!"

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • моркови - 6 кг
  • целина - 3 глави
  • карфиол - 4 глави
  • зелени домати - 2 кг
  • за саламурата
  • аспирин - 80 таблетки /по 2 аспирина в буркан/
  • захар - 1 ч.л. с връх на буркан
  • сол - 1 ч.л. сол на буркан
  • оцет - 100 мл винен на бъркан
  • синап - 1 щипка семе на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измийте морковите и ги нарежете на колелца.

Към тях добавете зелените домати, надупчени с игла, накъсания на розички карфиол и нарязаната целина, заедно с листата.

Добавете нарязаните камби, овкусете със сол, захар, оцет и синап. Продуктите се разбъркват, оставят да престоят една нощ.

На следващия ден се натъпкват хубаво в буркани.

Маринатата се разпределя, като при нужда се долива вода, така че да покрие зеленчука.

Във всеки буркан се пускат по два аспирина, затварят се и се обръщат с капачката надолу.

Туршията се съхранява на сухо и хладно място.

Селската туршия с камби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: