Зелева яхния

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зелева яхния1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако и вие обичате зелева яхнийка, това е рецептата"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка зелка
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки ивици и го задушете с малко мазнина и подсолена вода до омекване.

Междувременно в друг съд пригответе запръжката за ястието.

Първо, запържете ситно нарязания лук до омекване, след това добавете брашното и червения пипер, а минутка-две по-късно - и нарязаните на кубчета домати.

Запържете до изпаряване на излишната вода и добавете към готовото зеле. Овкусете с ким и черен пипер и задушавайте, докато ястието остане съвсем на мазнина.

Поднесете като самостоятелно или като гарнитура към месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: